onze foto's

Hera

 

Onze Dirigent

 

Vanaf  september 2018 dirigeert Petar Calic (°1970, Belgrado) kamerkoor Muzenisse.

 

Petar was van jongsaf een muzikaal talent, want in 1983 reeds won hij in Joegoslavië een wedstrijd notenleer. In 1995 behaalde Petar zijn master diploma Klarinet aan de Hogeschool voor Muzische Kunsten in Praag.  In Tsjechië zette Petar zijn eerste stappen in het muziekonderwijs als klarinet- en blokfluitleerkracht in het deeltijds kunstonderwijs.

 

Petar zong in het studentenkoor van het Lemmens Instituut, en raakte geïnteresseerd  voor oude en moderne polyfone muziek en barokmuziek. Hij ging vervolgens Koordirectie studeren aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen bij Erik Van Nevel en Kurt Bikkembergs.

 

Petar vertelt: "Koordirectie heeft me niet alleen groter inzicht de verschillende stijlen en uitvoeringspraktijken gegeven, maar ook de mogelijkheid om zangers te begeleiden in stemvorming en zangtechniek."

 

Van 2009 tot 2016 dirigeerde Petar dan ook het kamerkoor BeKooring  uit Mortsel.

 

Hij is thans leraar muzische vorming in het Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdescollege te Edegem. Petar staat met beide voeten in de muziekpraktijk, en hij werkt dus graag met de leerlingen mee aan projecten en benefit optredens (bv. "Kom op tegen kanker", “BOEM” in 2009 in OLVE Edegem).