onze foto's

Hera

In april 2012 werd onze huidige dirigente Hera Wyckers aangesteld.

Hera Wyckers (°1988) begon haar muzikale opleiding aan de academies van Sint-Niklaas en Bornem. Daar volgde ze orgel bij Jan Van Landeghem, klavecimbel bij Christine Wouters en zang bij Godfried Van De Vyvere.

Daarnaast zong ze in het kinderkoor Mozaïek, het jeugdkoor Gynaika en het gemengd koor Capella Vocale.

Hera besloot om haar studies orgel verder te zetten aan het Lemmensinstituut in Leuven bij Reitze Smits en Peter Pieters. Daar behaalde ze in juni 2011 haar masterdiploma met grote onderscheiding voor orgel.

Ze volgde een masteropleiding koordirectie aan het conservatorium in Antwerpen bij Luc Anthonis, en behaalde haar diploma in juni 2014 met grootste onderscheiding.

Ze is leerkracht orgel in de gemeentelijke kunstacademie van Knokke-Heist en dirigeert de verschillende samenzanggroepen van de academie in Beveren. Verder is ze dirigente van het kamerkoor Muzenisse in Stekene en van het concertkoor Thaleia! te Maldegem.

Hera werd als organiste reeds laureate van verschillende wedstrijden waaronder Jong-Tenuto (2000), orgelconcours “Pierre Froidebise” in Ath (2004), Vlaamse Orgeldagen in Hoogstraten (2005) en Dexia Classics (2006).

Ze nam deel aan verschillende masterclasses, o.a. bij Theo Jellema, Wolfgang Zerer, Louis Robilliard en Olivier Latry.

Hera is sinds 2011 titularis-organist van de dekenale Sint-Martinuskerk te Beveren-Waas. Verder is ze als organiste verbonden aan de Sint-Niklaaskerk in Sint-Niklaas.

Als concertorganiste was ze reeds te gast in verschillende orgelcycli, onder meer in Laken, Kortrijk, Antwerpen, Gent, Landen, Amsterdam en Utrecht.